Ochrana osobních údajů

Dnem 25. května 2018 vstoupilo v platnost nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. 4. 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (GDPR).

Podle tohoto nařízení, pokynů MŠMT a společnosti, která dozoruje zavedení GDPR na naší škole, bylo přistoupeno k následujícím krokům, které by měly prokázat soulad naší školy s požadavky GDPR: 

1. Došlo ke zmapování současné situace ve škole z hlediska zpracování osobních údajů - jak v oblasti procesní, tak v IT a samozřejmě také v rozsahu, povaze, délce a povinnosti zpracování OÚ.

2. Byla provedena analýza rizik, abychom dokázali předcházet potenciálním rizikům při zpracování osobních údajů.

3. Zkontrolovali jsme veškeré platné smlouvy se zpracovateli osobních údajů.

4. Přijali jsme nové dokumenty a směrnice, které upravují a optimalizují nakládání (zacházení) s osobními údaji ve škole – např. byla provedena i úprava souhlasů.

5. Zajistili jsme pověřence pro ochranu osobních údajů ve škole, který bude nově kontaktní osobou v případě dotazů k ochraně osobních údajů na naší škole.

6. Na našich webových stránkách pro Vás připravíme konkrétní informace o zpracování osobních údajů naší školou a vše potřebné budeme aktualizovat.

Na základě výše zmíněné analýzy byly podniknuty patřičné a přiměřené kroky, které zaručí, že údaje Vašich dětí budou na naší škole i nadále v bezpečí a nebude hrozit jejich ztráta či zneužití.

 

Základní škola, Česká Skalice, jakožto správce osobních údajů, s odkazem na čl. 13 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (dále jen „GDPR“) Vás informuje, že zpracovává osobní údaje:

V následujícím rozsahu: jméno, příjmení žáka, kontaktní a adresní údaje, rodné číslo, obor vzdělávání, třída, občanství, zdravotní pojišťovna, místo narození, zdravotní postižení, omezení, nadání, jméno, příjmení zákonného zástupce, telefonický kontakt

Na základě: splnění správních povinností, pro plnění smlouvy, na základě souhlasu a na základě oprávněného zájmu správce.

Osobní údaje, které zpracováváme na základě souhlasu, jsou následující: pořizování fotografií, seznamy žáků pro akce školy

Kontaktní osobou, pověřencem pro ochranu osobních údajů (DPO), byl pro naši organizaci jmenován:
Mgr. Karel Rejent, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , tel: 608 525 693

V případě dotazů ohledně zpracování Vašich osobních údajů, které budou mít povahu:

  • účel uplatnění práva na přístup k osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení,
  • zpracování, vznesení námitky proti zpracování, jakož i při uplatnění práva na přenositelnost údajů,
  • dotaz k údajům zpracovávaných na základě souhlasu a rovněž za účelem odvolání tohoto souhlasu se zpracováním osobních údajů.

kontaktujte, prosím, našeho pověřence na výše uvedenou adresu. Vaše dotazy přijímáme pouze písemnou formou

Nebudete-li Vám vyhověno v zákonné lhůtě či se Vám bude zdát naše vyjádření v rozporu s Vaším, máte právo se obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

Se svým podnětem se můžete obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů přímo.

Dovolujeme si Vás upozornit, že námi poskytnuté informace budou předány v rozsahu čl. 14, odst. 5, písm. b) GDPR.

Žádost o výčet osobních údajů o Vaší osobě nad rámec č. 14, odst. 5, písm. b) GDPR, lze poskytnout pouze na základě písemné žádosti, s úředně ověřeným podpisem, odeslaným na: Základní škola, Česká Skalice, okres Náchod, Zelená 153, Česká Skalice k rukám pověřence pro ochranu osobních údajů anebo osobně, po předchozí domluvě s pověřencem pro ochranu osobních údajů a po prokázání totožnosti platným občanským průkazem. Tuto žádost nelze vyřídit skrze emailovou komunikaci.

Dovolujeme Vás si upozornit, že poskytnutí informací jak dle č. 14, odst. 5, písm. a) GDPR, tak dle č. 14, odst. 5, písm. b), bude správcem účtováno dle aktuálně platného ceníku Základní školy, Česká Skalice, okres Náchod.

Dovolujeme si Vás upozornit na skutečnost, že z kulturních, sportovních, společenských akcí, pořádaných Základní školou, Česká Skalice, okres Náchod, bude pořizován fotodokumentace, která bude určena pro vlastní potřebu organizace a nebude předáván třetí straně či sloužit k marketingovým účelům.

 

 
Licenční certifikát - Drogy trošku jinak